Kanalens Kvarter 38, 2620 Albertslund

keramik@isabelmir.dk

Om Isabel Mir

For at illustrere et kunstnerisk formsprog, er et godt håndværk vigtigt i mine emner, og jeg ser det som en vigtig del af mit arbejde som keramiker og underviser.

Jeg er inspireret af naturens farver og former og tilstræber enkelhed og originalitet i et keramisk udtryk, der både virker i funktionel og æstetisk henseende.
-Koralrev, konkylier og havsnegle er med deres overraskende konstruktioner, farverigdomme og mønstre tilbagevendende temaer, som jeg forsøger at omsætte i kunstneriske værker og brugsting.
Tillige er den danske natur med dens afdæmpede farver og rå strukturer, noget jeg stræber efter at afspejle i dekoration, glasurer og formsprog.
-Også gængse hverdagsmaterialer, der ofte kasseres, ser jeg som udgangspunkt for nye former gerne støbt i porcelæn.
Da keramik er et af de ældste håndværksfag vi har, idet det er mange tusinde år gammelt, og da jeg udover en keramisk baggrund også har en klassisk arkæologisk baggrund, inspireres jeg ofte af keramik set i kulturelle sammenhænge. De græsk- antikke vaser og deres enkle og hermed tidløse former, er noget jeg beundrer, og tilstræber i mine værker. Desuden Asiens brugsgenstande, hvor en given form i keramik har en specifik funktion i sammenhæng med fødevarer, bl.a. sushistel, er et spændende tema.
Overordnet er det interessant for mig, at arbejde eksperimenterende og udforske muligheder i det tekniske i fagområdet keramik – eksempelvis brændings-muligheder, glasurkemi og udarbejde teknikker, der gør det muligt at udtrykke en idé, med et kunstnerisk og håndværksmæssigt tilfredsstillende resultat.

Isabel Mir